Licht

Met de belichting is het mogelijk om de sfeer van een toneelstuk enorm te versterken, iets wat bij veel verenigingen wordt onderschat. Je kunt de aandacht van je publiek op een bepaalde scene richten of bijvoorbeeld een overgang van dag naar nacht maken door een set spots met een andere kleur in te schuiven. Enkele weken voor de voorstelling lezen wij het script door en maken in overleg met de regisseur een lichtplan waarin exact beschreven staat welke lamp waarvoor gebruikt wordt. Vanuit het lichtplan worden er een passende lichtstand (combinaties van lampen) gemaakt bij elke scene van de voorstelling.

Genery beschikt over een grote set theaterlampen van 500W, 650W of 1000W per stuk (o.a. DTS Scena) waarmee we in elke zaal, theater, sporthal en zelfs buiten een perfecte belichting kunnen opbouwen. Daarnaast kunnen we met onze PAR56 set (500W per stuk) gebruiken als aanvulling hierop of bij een tweede podium. We maken gebruik van een decentraal dimmer systeem, vlakbij elke spot bevindt zich wel een dimmer. Alle dimmers wordt verbonden door een DMX bus, wat in feite een seriële communicatie verbinding (RS485) is. Hiermee zijn de dikke multikabels verleden tijd: met één dun kabeltje kunnen we tot 512 kanalen tegelijk aansturen.

We beschikken over verschillende effectapparatuur zoals scans, movingheads, zwaailampen, stroboscopen en rookmachines. Hiermee kunnen we op het toneel allerlei effecten creëren zoals bliksem, mist, brand, disco enz. Voor de aansturing van alle dimmers en effectapparatuur kan Genery een DMX lichtmengtafel inzetten of een laptop met een DMX dongle. Door de flexibiliteit van een laptop met een computerprogramma zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt!

Alle lampen, effecten, dimmers en soms ook luidsprekers worden veilig en volgens de regels opgehangen aan degelijke statieven of aan truss. Bij een nieuwe opdracht komen we altijd vooraf even in de zaal kijken op welke manier de belichting het beste (en dus veilig) opgesteld kan worden en welke materialen we daarvoor nodig hebben.